27.02.2009 Er du redd for å bli snikislamisert?
23 år gamle Missoum hadde lyst til å bli politi og skreiv i 2008 et brev til Politi-høyskolen og lurte på om hun kunne bli politi selv om hun bruker skaut.
Svaret var "Nja...kanskje det..muligens", og dermed var helvete laus!
23åringen fra Stavanger har helt uforvarende gitt næring til FRPs mangeårige kampanje mot "unorske" tendenser, dvs først og fremst muslimer som prøver å praktisere sin religion i arktiske strøk. For det skal vi ikke ha noe av! Ikke nå i 2009 - like lite som Norge ville vite av praktiserende jøder i mellom-krigstida. Som Aftenposten skreiv i 1924: «De kommer ind som sildestim. De sætter sig fast over hele byen. Der er snart ikke en fruktbutikk, et utsalg av brukte klær, et lager av klokker og andet kram uten at der står en smilende jøde bak disken. Osterhaugsgaten er fremtidens Ghetto...»
Norge ble det første landet i verden som vedtok lover som forbød jøder å slakte dyr slik Bibelen foreskriver - tett fulgt av Nazi-Tyskland i 1933. I dag er det muslimene som skal være så usynlige som mulig. Ikke skal de bære skaut, ikke skal de bygge gudshus og ihvertfall ikke forlange egen mat! Les Erling Kjekstads kronikk: "Siv møter historien" i Nationen.
Og Europa ser på oss og konstaterer med bekymring at rasismen lever i verdens rikeste land og at det er politikernes skyld fordi "norsk politisk debatt har undertoner av rasisme og fremmedfrykt". Les Arne Strands kronikk "Apartheid på norsk"  i Dagsavisen.
Sjøl har jeg levd uproblematisk med muslimer i årevis og det jeg er redd for er at politikere bruker vår angst for det ukjente og "de andre" for å sanke stemmer. Og at de hisser opp og nærer og til og med konstruerer motsetninger.
For min del er jeg ikke redd snikislamisering, jeg er mer redd snikidiotifiseringa til FRP. Hvis mange nok blir redde nok, får vi et samfunn prega av angst og paranoia!